« Into Music

Spreej wint deze week Vi.be On Air

02.02.12
Via Vi.be On Air kwam al heel wat talent aan de oppervlakte - denk maar aan Customs, Isbells, School Is Cool, Psycho 44 en recentelijk nog SX. Select blijft speuren naar onbekende muzikale parels via Vi.be on Air. Deze week wint SPREEJ!
 
Elke week duikt iemand met jaren ervaring in de muziekindustrie in de uitgebreide Vi.be databank. Die selector (muzikant, organisator, platenbaas, booker,...) pikt daar voor Studio Brussel drie Belgische bands uit die zijn of haar aandacht opeiste. Select stelt elke dag een van die bands voor. Donderdag valt het ultieme verdict. Dan steekt de muziekredactie de koppen bij elkaar om een weekwinnaar te kiezen. Op het einde van het seizoen wordt uit alle laureaten dan een überwinnaar verkozen, die zo in de voetsporen van Customs, SX en Psycho 44 treedt! 
 
 

Deze week kiest Chris van The Mixfitz

Het feit dat The Mixfitz pas sinds 2008 de draaitafels delen, maakt van dit dj-duo geen stel beginners. Damented & Jack verdienden hun strepen in de internationale dj-battle en turntablism scene, en weten als geen ander die skills te vertalen in partysets. The Mixfitz brengen een naadloze mix - op 4 draaitafels - van alles wat goed én dansbaar is: van drum'n'bass over reggae naar electro en dubstep, van hiphop over funk naar rock en pop. Ze stonden al op tal van festivals en in zowat alle Belgische clubs, en deelden de affiche met de meest klinkende namen uit de dj-wereld. En daarnaast zijn ze zowat een vaste waarde aan het worden op Studio Brussel; zie Snowcase, zie Playground, zie Switch, zie Laundry Day, en dus nu ook via vi.be ONAIR!

1. BREDDA SANKA

Beluister 'Irie'
 The Mixfitz over Bredda Sanka

 

2. Winnaar: SPREEJ

 Beluister 'Geen tijd meer over'
 The Mixfitz over Spreej 
 Kirsten belt de winnaar.
 

3. DUBMASK

Beluister 'True Story'
 The Mixfitz over Dubmask 

 

 

/// Bekijk hier alle weekwinnaars van dit seizoen